A.C. en A.F. van Noort

Deze prachtige strandgezichten van A.C. van Noort (1914-2003) en zijn zoon Alexander F. (1953-) zijn een lust voor het oog.
Arie Cees van Noort is een veelzijdig schilder.Zijn oeuvre omvat verschillende onderwerpen: stillevens, stadsgezichten, bollenvelden en met name strandgezichten.      De strandgezichten van A.C. zijn vaak voorzien van een verklaring van echtheid van zijn zoon A.F., omdat opgemerkt moet worden dat vader en zoon op eenzelfde wijze hun signatuur op het doek vastleggen.

Vader en zoon Van Noort zijn kunstschilders met een impressionistische toets.
Geïnspireerd door met name de Franse impressionisten trok vader A.C.er het liefst met zijn ezel en schilderkist op uit om “en plein air” zijn wereld vast te leggen. In tegenstelling tot andere Nederlandse grootmeesters heeft deze kunstenaar zich pas vanaf 1977 volledig met de schilderkunst bezig gehouden.
Hij had vrijwel meteen succes en had exposities in binnen- en buitenland (Basel, Knokke, Genève en Parijs). Hij wordt ook wel de laatste vertegenwoordiger van de Haagse school genoemd.

Sindsdien heeft Van Noort in de kunstwereld internationale bekendheid gekregen, Werken zoals deze strandgezichten zijn tijdloos en ook nog eens gunstig geprijsd.

Translate »